Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Ostale aktivnosti

22. 12. 2008

ANEM PODRŽAVA REALIZACIJU KAMPANJE "STVARNO" I PROMOCIJU PRAVA NA OBRAZOVANJE

Stanice ANEMa pridružile su se akciji britanske humanitarne nevladine organizacije Save the children,  u realizaciji njihove kampanje "Stvarno", koja se bavi inkluzivnim obrazovanjem i afirmiše pravo svakog deteta na kvalitetno obrazovanje. Cilj ove jednogodišnje kampanje, osmišljene u saradnji sa Agencijom „Kreativa New Formula”, je podizanje svesti najšire javnosti o potrebi uvođenja inkluzivnog obrazovanja u naše škole, kao i uticaj na relevantne činioce u društvu, koji su od odlučujućeg značaja za realizaciju te zamisli.

S obzirom na važnost kampanje i planirane dugoročne efekte koji bi se odrazili na decu i društvo u celini, Save the children se obratio ANEMu molbom da podrži realizaciju ovog projekta. Naše stanice su zamoljene da pomognu navedenu kampanju besplatnim emitovanjem tri kratka video spota (u trajanju od po 20 sekundi), u toku decembra 08/januara 09.

16 TV stanica Asocijacije ANEM odazvalo se molbi organizacije Save the children i u skladu sa svojim mogućnostima i programskom šemom, podržavaju kampanju "Stvarno" besplatnim emitovanjem video spotova. Ovakvim gestom stanice ANEMa priključuju se onima koji su prepoznali potrebu da se društvu skrene pažnja na neophodnost kvalitetnog obrazovanja za svu decu.

Kampanja “Stvarno” predviđa različite kanale komunikacije, od distribucije novina pod nazivom “Inkluziv” namenjenih poslanicima Skupštine, preko emitovanja radijskih i video spotova, do pisama upućenih ministru prosvete i direktorima osnovnih škola, kao i postavljanje bilborda i emitovanje promotivnog video materijala u 190 beogradskih autobusa, koji ističu pravo svakog deteta na kvalitetno obrazovanje. Planiran je i SMS deo kampanje koji će trajati do kraja aprila 2009. godine, a sredstva prikupljena na taj način namenjena su realizaciji projekata koji pomažu obrazovanje najugroženijih grupa dece. U zavisnosti od visine prikupljenog iznosa, novac će se usmeriti na prilagođavanje školske sredine za rad po inkluzivnom modelu, kupovinu savremenih tehničkih pomagala i školskog materijala, kao i unapređenje kvaliteta rada škola.

16 ANEMovih stanica koje su besplatno emitovale video spotove kampanje "Stvarno" su: TV Panovizija, TV VK Kikinda, TV Pirot, TV Požega, TV Valjevo, TV Kragujevac, TV Niška, TV Kraljevo, TV Mlava, TV Dević, TV Sokobanja, TV Nišava, TV Kovačica, TV Spektar Sombor, TV Zaječar i TV Trstenik.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs