Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Ostale aktivnosti

04. 02. 2009

ANEM PREDSTAVLJA PUBLIKACIJU "MEDIJSKA REGULATIVA"

Nedavno je objavljen sedmi broj „Srpske pravne revije“ (za 2008.god), pod naslovom „Medijska regulativa“. Ova stručna publikacija je rezultat partnerske saradnje Pravnog foruma i ANEMa, čije je izdavanje podržao veći broj donatora – USAID, IREX, OEBS i Fond za otvoreno društvo- Srbija.

ANEM i Pravni forum su okupili eminentne stručnjake iz oblasti medija i medijskog prava, kako bi medijskoj javnosti i svim zainteresovanim društvenim činiocima, ukazali na položaj medija u Srbiji i njihove probleme u tranzicionom društvu, imajući u vidu njihovu značajnu ulogu u u razvoju demokratskih institucija.

Publikacija sadrži 10 autorskih radova poznatih stručnjaka za medije i medijsko pravo, u kojima su obrađene različite teme iz ove oblasti, od razvojnih faktora medijske industrije, uloge medijskih regulatornih tela i javnog servisa, preko regulacije medijske koncentracije, privatizacije medija, oglašavanja u javnom interesu, do slobodnog pristupa informacijam, pravnih aspekata istraživačkog novinarstva i uvrede i klevete. Poseban značaj ovom izdanju dao je eminentni evropski ekspert, Karol Jakubovič, svojim tekstom o Audio- vizuelnoj politici Evropske Unije.

ANEM smatra da je ova publikacija još jedan značajan doprinos medijskim reformama u Srbiji, naročito u oblastima regulative i medijske politike. Argumentovani stavovi autora, njihov kritički osvrt na aktuelnu situaciju i probleme medija i predlaganje konkretnih, inovativnih rešenja, mogu poslužiti kao polazna osnova za  uspostavljanje optimalnog regulatornog okvira za istinsku reformu medija u Srbiji.

Publikaciju možete preuzeti ovde

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs