Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Ostale aktivnosti

19. 05. 2009

TV SERIJAL "DRVO ŽIVOTA/ČUDNA ŠUMA"

ANEM je, u saradnji sa produkcijom ShockArt i autorkom Oliverom Miloš Todorović, obezbedio svojim stanicama besplatno  emitovanje 8 polusatnih emisija TV serijala "Drvo života/Čudna šuma".

Nastavljajući ideju dokumentarnog filma “Drvo života” nagrađenog za istraživačko novinarstvo 2008. koji sadrži svedočenja dece bez roditeljskog staranja, serijal „Čudna šuma" se prevashodno bavi sistemom socijalne zaštite iz perspektive onih koji rade u tom sistemu i stručnjaka specifičnog iskustva iz oblasti brige o deci i prava dece. Serijal uključuje stavove onih koji donose odluke i koji su neposredno zaduženi  da pruže pomoć detetu kada su njegovim roditeljima oduzeta prava. "Čudna suma" ima za cilj da kroz javnu debatu prevaziđe jaz koji postoji između ministarstva, institucija, ustanova koje pripadaju sistemu socijalne zaštite i stvarne sudbine dece bez roditeljskog staranja.

Serijal otvara pitanja poput: da li imamo pravo da osuđujemo one koji ostavljaju svoju decu, zašto proces usvajanja traje i do 3 godine, da li boravak dece u instituciji usporava njihov emocionalni i socijalni razvoj i da li to može ikada da se nadoknadi, kako se za dete pronalazi adekvatna porodica i da li neko kontroliše hranitelje, kakav je stav zaposlenih u domovima prema zlostavljanoj deci, da li država dovoljno pomaže porodicama dece sa smetnjama u razvoju, zašto su deca koja žive u domu i koja izlaze iz sistema zaštite meta trgovaca ljudima?

Beogradska premijera serijala bila je na TV Studiju B, međutim, nijedna nacionalna televizija nije prenosila serijal, već se nacionalna pokrivenost postigla putem lokalnih televizija, ANEMovih stanica, koje su imale ekskluzivno premijerno emitovanje u svojim gradovima.

Serijal se jednom nedeljno, tokom maja i juna, emituje na 13 ANEMovih lokalnih i regionalnih TV stanica, i to: TV Kraljevo, TV Kragujevac, TV Jedinstvo, TV Pirot, TV Pančevo, TV Zaječar, TV Prima, TV Požega, TV Kuršum, TV Spektar Sombor, TV VK Kikinda, TV OK Kovačica, TV Panovizija.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs