Home  /  Medijska scena  /  Region i svet

03. 06. 2011

DIGITALIZACIJA JEDNA OD TEMA

U Bijelom Polju održan naučni skup o medijima

Bijelo Polje, 03.06.2011. (Danas) - Tokom proteklog vikenda u Bijelom Polju je održan međunarodni naučni skup Četvrti crnogorski medijski dijalozi, na kojem je učestvovalo više od 30 učesnika iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Ukrajine. Teme skupa bile su „Digitalizacija medija", „Djeca i mediji", „Medijska koncentracija" i „Autorska prava u medijima".

Otvarajući ovaj skup, ministarka nauke Sanja Vlahović kazala je da je jedan od prioriteta Ministarstva na čijem je ona čelu jačanje domaće naučnoistraživačke zajednice, stvaranje kvalitetnog okvira za povezivanje i saradnju istraživača i naučnih institucija na bilateralnom i multirateralnom planu, čime se omogućava učešće u međunarodnim programima, sa stranim partnerima, kao i stimulisanje mladih istraživača na intenzivnije aktivnosti.

- Ministarstvo nauke je do sada pokazivalo, a i ubuduće će nastaviti sa istom praksom, potpunu otvorenost za saradnju sa medijima. Na taj način želimo doprinijeti da angažovanje medija u razvoju svijesti i kulture našeg društva u naučnoistraživačkoj djelatnosti bude osmišljeno i svrsishodno, kazala je Vlahović.

Direktor Radija Bijelo Polje i sekretar redakcije časopisa „Medijski dijalozi" Dragić Rabrenović ističe da je cilj ovog skupa da javnost i profesionalci koji rade u medijima čuju stavove i trendove do kojih dolaze teoretičari i da se kroz razmjenu iskustava ukaže na ona pitanja koja su aktuelna u određenom vremenskom periodu.

- Osim toga, cilj nam je bi i da predstavimo grad u kome se održava skup, njegovu kulturu i tradiciju, sadašnjost i perspektive razvoja. Ono što je veoma karakteristično, rekao bih i jedinstveno, jeste što smo i na ovom skupu povezali kulturu i savremene medije održavanjem izlaganja referata u kulturno istorijskom zdanju Kući Rista Ratkovića, rekao je Rabrenović.

Pokrovitelj skupa je Ministarstvo kulture i Opština Bijelo Polje, a organizatori su NVU Elit, časopis „Medijski dijalozi" i Radio Bijelo Polje.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs