Home  /  Medijska scena  /  Region i svet

11. 09. 2011

Društveni mediji se uključuju u istraživačko novinarstvo

Berkli, 11.09.2011. (ABC News, Media centar Sarajevo) - YouTube pregovara sa kalifornijskim Centrom za istraživačko novinarstvo (CIR) o pokretanju servisa za objavljivanje istraživačkih priča.

Kako prenosi ABC News, društveni mediji bi uskoro mogli popuniti rupu nastalu smanjenjem resursa za istraživačko novinarstvo tradicionalnih medija. YouTube je tako u pregovorima za kreiranje kanala pod nazivom YouTube Investigative, koji bi objavljivao priče nezavisnih istraživačkih centara poput CIR-a. Centar za istraživačko novinarstvo (CIR) iz Berklija producira oko 35 istraživačkih priča godišnje i nudi ih na objavljivanje tradicionalnim medijima, koji imaju sve manje resursa za samostalna istraživanja. Pokretanje online video servisa u saradnji sa YouTube-om, koji se finansira od privatnih donacija, značilo bi značajnu podršku istraživačkim naporima CIR-a. 

YouTube nije jedina kompanija iz polja novih medija koja se nastoji uključiti u polje istraživačkog novinarstva - ABC News prenosi da CIR razmatra i saradnju sa internet gigantima Google-om i Apple-om.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs