Home  /  Medijska scena  /  Region i svet

06. 10. 2011

BBC deli otkaze zbog smanjenja budžeta

London, 06.10.2011. (Tanjug) - Britanska medijska kuća BBC je saopštila da planira otpuštanje više od deset odsto zaposlenih u upravi, kao i odeljenjima za program i vesti, usled smanjenja budžeta izazvanog oštrim merama štednje koje je uvela vlada u Londonu.

U skladu sa novim planom, korporacija BBC će otpustiti 2.000 zaposlenih, smanjiti budžet za kupovinu sportskih i drugih prava, sniziti broj viših rukovodilaca, na televiziji će se prikazivati više repriznog programa, a biće prodane nekretnine u zapadnom Londonu, što bi trebalo da rezultira uštedom od oko 670 miliona funti (1,03 milijarde dolara) godišnje do 2016/17, preneo je Rojters.

Vlada u Londonu je pre godinu dana, u sklopu najoštrijeg smanjenja javne potrošnje u poslednjih nekoliko decenija, smanjila godišnji budžet BBC-a od 3,5 milijardi funti (5,4 milijarde dolara) za 20 odsto.

Sindikati upozoravaju da će najavljene mere štednje u BBC-ju naštetiti nezavisnom novinarstvu u vreme kad je skandal oko prisluškivanja telefona otkrio neprilično bliske veze između premijera Dejvida Kamerona i desno nastrojene korporacije Ruperta Mardoka, "NJuz korporejšn", koja je već dugo jedan od oštrijih kritičara BBC-a.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs