Home  /  Medijska scena  /  Region i svet

12. 04. 2013

Google ponovo na udaru EU

12.4.2012. (Slobodna Evropa) - Google bi mogao da bude u velikim problemima pošto je čak šest evropskih zemalja najavilo otvaranje istrage zbog povrede politike privatnosti.

Velika Britanija, Nemačka, Francuska, Španija, Italija i Holadnija najavile su da će pokrenuti istragu, pošto Google nije izvršio promene u svojoj politici privatnosti kao što mu je to EU naložila.

Britanci će istraživati da li je Google-ova odluka da 70 različitih "politika" objedini u jednom dokumentu prekršila britanski zakon o zaštiti podataka. Francuska, Nemačka, Italija, Holandija i Španija takođe istražuju da li su Google-ovi potezi u skladu s njihovim nacionalnim zakonodavstvom.

Radna grupa koja će proveriti da li se Google ogrešio o neki od zakona, već je ranije upozoravala Google da njegove odluke nisu u skladu s evropskim zakonodavstvom. Ali u Googleu smatraju kako nisu napravili ništa loše.

"Naša politika privatnosti poštuje evropsko zakonodavstvo i omogućava nam da stvorimo jednostavnije, efikasnije usluge. Do sada smo u potpunosti sarađivali s nadležnima za zaštitu podataka i tako ćemo činiti i nadalje', objasnili su predstavnici Google-a u izjavi za portal The Verge".

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs