Home  /  Medijska scena  /  Region i svet

17. 04. 2013

Do 2020. svi ćemo biti na internetu

B92, 17.4.2013. (B92) - Guglov izvršni direktor Erik Šmit dao je zanimljivu izjavu na svom Gugl+ profilu, koja je za neke bila čudna, ali su je neki protumačili i kao stvar koja će se neizbežno desiti u budućnosti.

"Na svaku osobu koja je na mreži, postoje dve koje nisu. Do kraja decenije svi će na Zemlji biti povezani', zapisao je Šmit i pokrenuo pravu raspravu."

Neki od Šmitovih 'pratilaca' složili su s njegovom izjavom i to potkrepili primerima iz različitih zemalja u kojima je mobilni internet doživeo pravi procvat i omogućio ljudima koji nemaju računar da ipak budu 'spojeni' s drugima.
Prema podacima ITU (Međunarodne telekomunikacijske unije), 2,3 milijarde ljudi širom sveta je na mreži, što je dvostruko više no pre pet godina.

Da Šmitova izjava ima neku težinu, govori i podatak američke kpmpanije za istraživanje tržišta Forester koja predviđa da će do 2017. više od polovine stanovnika sveta redovno koristiti internet.

S obzirom na to da sve više zemalja ima plan izgradnje širokopojasne internet mreže, a cena pristupa internetu opada, možda i nije tako teško zaključiti kako će svi na svetu imati pristup internetu do kraja decenije.

Pitanje je samo hoće li ga i kako koristiti.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs