Home  /  Medijska scena  /  Region i svet

22. 08. 2013

Jahu ponovo najposećeniji sajt u SAD

Njujork, 22.08.2013. (Tanjug) - Internet kompanija Jahu (Yahoo!) u julu je, posle više od dve godine, potisnula svog domaćeg konkurenta Gugl (Google) sa čela liste najposećenijih sajtova u SAD. 

Prema podacima istraživačke kompanije Komskor (Comscore), sajt Jahua u SAD je posetilo više od 196 miliona ljudi. Firma je tako sa prvog mesta potisnula rivala Gugl, koji je zabeležio 192 miliona poseta. Naredna mesta zauzimaju sajtovi Majkrosofta (Microsoft), Fejsbuka (Facebook) i AOL.

Jahu je nedavno kupio platformu za blogovanje Tumblr, koja je još na julskoj listi Komskora bila samostalna. Tumblr je u julu imao 38 miliona posetilaca. 

Posećenost web strana je važna zbog prodaje reklama koje su ključni izvor prihoda Jahua i Gugla. Jahu je poslednji put bio na čelu liste najposećenijih sajtova u SAD u maju 2011., podsećaju agencije.

Kompanija je u poslednjih godinu dana, od kada je na čelo stala Marisa Majer, kupila desetine malih, novoosnovanih internet firmi usmerenih uglavnom na usluge i tehnologije za pametne telefone i tablete. Jahu se trudi da privuče više korisnika i da oživi rast svojih prihoda koji stagnira. Najveća akvizicija je bilo upravo preuzimanje Tumblra u junu za 1,1 milijardi dolara.

Jahu je pionir u svojoj oblasti i krajem 90-ih godina bio je dominantan provajder za besplatnu elektronsku poštu. Firmu je kasnije stigla konkurencija. Analitičari tvrde da se kompanija poslednih godina uspavala i nije na vreme reagovala na pad prihoda od reklama. Nova direktorka sada pokušava da zaustavi pad prometa i vrati firmi staru slavu.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs