Home  /  Medijska scena  /  Region i svet

05. 08. 2014

Moguć zastićeni svedok o ubistvu vlasnika "Dana"

Podgorica, 5.8.2014. (Tanjug) - Više tužilaštvo (VT) u Podgorici razmatra izjavu osobe koja je tražila status zaštićenog svedoka u istrazi ubistva urednika dnevnika "Dan" Duška Jovanovića, tvrdi podgorički dnevnik "Vijesti".


Od dana kada je početkom juna ponudio Vrhovnom državnom tužilaštvu (VDT) svoja saznanja o ubistvu Jovanovića i tražio status zaštićenog svedoka, navodnog svedoka ubistva iz te državne institucije niko nije pozvao ni na razgovor.

Mogući zaštićeni svedok kazao je "Vijestima" da, uprkos detaljnim podacima koje je u pisanoj formi dostavio tužilaštvu, nema nikakvih saznanja šta se sa njegovom ponudom dešava.

Iz Višeg tužilaštva (VT) u Podgorici rečeno je da se razmatra izjava osobe koja je tražila status zaštićenog svedoka u istrazi ubistva Jovanovića.

"Njegova izjava se razmatra. Iskoristiće se svaka pravna mogućnost u cilju rasvjetljavanja tog krivičnog đela", kazala je viša državna tužiteljka Vesna Jovićević.

Ona je potvrdila da im je v.d. vrhovnog državnog tužioca Veselin Vučković dostavio dopis potencijalnog zaštićenog svedoka.

"Danas sam išao u VDT. Želeo sam da pitam da li će mi pružiti status zaštićenog svedoka, međutim, rekli su mi da je tužilac na odmoru", kazao je mogući zaštićeni svedok.

Jovanović je ubijen 27. maja 2004, a VDT je, u januaru 2013. godine, gotovo deset godina kasnije, ponovo otvorilo uviđaj o okolnostima ubistva.

U okviru tog uviđaja , prošle sedmice, izjavu je dao i crnogorski premijer Milo Đukanović, a pe njega pred tužiocem je bio i ministar pravde Duško Marković.

U istrazi su saslušani i Armin Muša Osmanagić i Vuk Vulević, kao i policijski inspektori, starešine i tužioci koji su ranije bili uključeni u istragu.

Za to ubistvo za sada je, kao saučesnik, bio osuđen jedino Damir Mandić, kojem je Ustavni sud krajem jula ukinuo presudu kojom je bio osuđen na 18 godina zatvora i naložio novo suđenje.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs