Home  /  Medijska scena  /  Region i svet

12. 08. 2014

OEBS: Hitno osloboditi ruskog novinara Andreja Stenina

12.8.2014. (NUNS) - Hitno oslobađanje fotoreportera Međunarodne informativne agencije "Rusija danas" zatražile i Međunarodna federacija novinara (IFJ) i Evropska federacija novinara (EFJ).

Predstavnica OEBS-a za slobodu medija Dunja Mijatović izrazila veliku zabrinutost za sudbinu fotoreportera Međunarodne informativne agencije "Rusija danas", koji je nestao 5. avgusta u Ukrajini.

"Pozivamo da se hitno oslobodi Andrej Stenin", navodi se u saopštenju predstavnice OEBS-a za slobodu medija Dunje Mijatović.

Ona je ponovila zahtev za oslobađanje ukrajinskih novinara Jurija Leljavskog, Jevgenija Šljaktina i Jevgenija Timofejeva, koji se takođe vode kao nestali.

"Ova opasna praksa zarobljavanja i otmice novinara je neprihvatljiva i mora da prestane", navela je Mijatović.

Hitno oslobađanje ruskog novinara Andreja Stenina zatražile su juče i Međunarodna federacija novinara (IFJ) i Evropska federacija novinara (EFJ).

"Delimo zabrinutost ruskih kolega i podržavamo poziv Saveza novinara Rusije da Andrej Stenin mora biti pušten na slobodu", izjavio je predsednik IFJ Džim Bumela.

Andrej Stenin, koji je radio u Donjecku, Slavijansku i drugim gradovima istočne Ukrajine nestao je 5. Avgusta. Tri dana kasnije neimenovani izvor rekao je za RIA Novosti da je ruski novinar u rukama Službe bezbednosti Ukrajine u regionu Zaporožja. 

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs