Home  /  Medijska scena  /  Region i svet

15. 08. 2014

Saslušan svedok u slučaju ubistva Jovanovića

Podgorica, 15.8.2014. (SRNA, Mondo) - Svedok u istrazi ubistva urednika lista "Dan" Duška Jovanovića, koji je potencijalno i zaštićeni sveok, saslušan je u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Svedok je, nakon jučerašnjeg saslušanja, rekao za "Vijesti" da je pred tužiocem pričao o svojim saznanjima o ubistvu Jovanovića, ali i da je ispričao neke njemu poznate detalje koji su prethodili ubistvu.

"Duže od dva sata sam pričao u kancelariji tužilaštva. Moj iskaz snimljen je i kamerom. Rečeno mi je da se ne pojavljujem u javnosti, jer ću najverovatnije dobiti status zaštićenog svedoka", rekao je on.

Mogući zaštićeni svjedok, čiji je identitet poznat redakciji podgoričkih novina, tvrdi da je i poslednjih dana dobijao indirektne prijetnje.

"Prete mi, ali me ne mogu uplašiti. Pretili su mi indirektno pre dva dana. U tužilaštvu sam ispričao i ko mi je pretio, imenom i prezimenom", rekao je on.


Informaciju da li će mogući zaštićeni svjedok dobiti taj status juče nije bilo moguće proveriti u Višem državnom tužilaštvu.

Potencijalni zaštićeni svedok ranije je ispričao da je početkom juna poslao dopis vrhovnom državnom tužiocu Veselinu Vučkoviću i da mu je ponudio svoja saznanja o ubistvu urednika "Dana".

Duško Jovanović ubijen je 27. maja 2004. godine, a Više državno tužilaštvo je u januaru 2013. godine ponovo otvorilo istragu o okolnostima ubistva. 

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs