Home  /  Medijska scena  /  Region i svet

08. 04. 2015

Prva CG tuži Vijesti

8.4.2015. (B92) - Podgorica -- Menadžment Prve Crna Gora najavio je pokretanje sudskog postupka protiv direktora Vijesti Željka Ivanovića zbog, kako se navodi, iznetih neistina.

Kako navode iz Prve, menadžment te stanice veruje da mediji u vremenu krize treba da deluju zajedno, a ne da se napadaju, ali je odlučeno da reaguje zbog "sve brutalnijih Ivanovićevih napada".

Prva navodi da se "dosad nije oglašavala i objavljivala činjenice koje diskredituju posrnulog konkurenta".

"Vijesti su želele da unište konkurente, a na kraju su uništile sebe", navode iz Prve CG i poručuju da će zbog neistina iznetih u poslednje vreme ta kuća pokrenuti sudske postupke, a sav dosuđen novac uplatiti u humanitarne svrhe.

U svom saopštenju Prva CG piše o "10 činjenica o tome kako su Vijesti želele da unište konkurenciju, a uništile su sebe".

Prva navodi da su Vijesti 2012. godine pismenim putem od ambasade SAD tražili diplomatski pritisak na crnogorsku Agenciju za elektronske medije, kako se "Prvoj" ne bi dodelila licenca.

Zatim se dodaje da su "Vijesti" pre dolaska Prve u Crnu Goru program pravile kopirajući TV stanicu grčke "Antena grupe" koja posluje u Srbiji. Prva CG navodi i da se TV Vijesti finansirane 2011. i 2012. godine novcem koji je "po političkim direktivama" stizao od tadašnjeg režima iz Srbije i to preko kompanija u državnom vlasništvu Srbije.

"Upumpane su nesrazmerne količine novca kroz marketing, a procena je da su svote dostizale i do milion evra. Tim novcem po višestrukim cenama kupovali su programe koji se normalno ne mogu isplatiti na tržištu Crne Gore. Tako su gušili konkurenciju", navodi Prva CG.

U saopštenju se navodi i da su "Vijesti" nakon ulaska "Prve CG" na tržište "posegnule za nameštanjem rejtinga i udela u gledanosti", a da je Prva te mehanizme razobličila.

Kako se navodi, delovi poslovne filozofije "Vijesti" su i "reketiranje oglašivača i učesnika u javnom životu", ali i "sistematsko izbegavanje plaćanja poreza, doprinosa i drugih obaveza".

"TV Vijesti propala je zbog neznanja ljudi koji je vode. Inostrani suvlasnici televizije pre godinu želeli su da prodaju svoj udeo. Za grčku medijsku grupu Antena tražena svota nije predstavljala prepreku. Odlučeno je ipak da se u ovu akviziciju ne ulazi zbog nezdravog stanja u kojem se kompanija koja poseduje televiziju Vijesti nalazila", navodi se u saopštenju i dodaje da "Prva" nije srpska televizija već deo Antena grupe sa sedištem u Atini.

 

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs